Bezoekerscentrum Dollard Termunten
Bezoekerscentrum Dollard Termunten (Het Groninger Landschap).
Bezoekerscentrum Dollard Termunten (Het Groninger Landschap).
Doel van het project is 'het tot leven brengen van de ontwikkelingsgeschiedenis van de natuur, het landschap en het (militaire) erfgoed en daarmee de kennis, nieuwsgierigheid en betrokkenheid van de bezoeker te vergroten' (Het Groninger Landschap).

Leidraad is het 'Strijdtoneel Dollard': 'een verkenning naar verbindingen tussen verleden en heden, in te zetten voor de strijd om het behoud en de optimale beleving van een uniek Noord-Nederlands natuurgebied - de Dollard en Polder Breebaart' (visiedocument).


Op 19 oktober 2017 verzorgde bureau Platvorm een pitch voor de opdrachtgever, die in samenwerking met Blue Imprint, OpMaat3D en Duinzand was voorbereid. Er deden nog twee andere bureaus mee aan de pitch. Een dag later werd de opdracht aan Platvorm en partners gegund.

Het werk houdt in de vernieuwing van het bezoekerscentrum en objecten in het buitengebied zoals een zeehonden uitkijkpunt, vogelkijkhut en vispassage. Blue Imprint verzorgt de inhoudsontwikkeling van alle natuurverhalen binnen en buiten. Opening omstreeks april 2019.

De omgeving van het Bezoekerscentrum Dollard Termunten (Het Groninger Landschap).
De omgeving van het Bezoekerscentrum Dollard Termunten (Het Groninger Landschap).
Inhoudsontwikkeling: Manon Laterveer-de Beer
In opdracht van: Platvorm / Het Groninger Landschap (2017-2019)
Terug