Landschapstafel Meander MC
Impressie teksten landschapstafel

Vingers in het landschap

Het Meander Medisch Centrum is een ziekenhuis met een speciaal ontwerp. Met zijn bijzondere ligging als uitgangspunt reikt het gebouw zich uit naar zijn omgeving, van Amersfoort tot aan de Randmeren.

Open gebaar

Meestal is een ziekenhuis nogal in zichzelf gekeerd. Meander MC ademt een heel andere sfeer. Het is ontworpen met een uitnodigend gebaar naar zijn omgeving. In De Laan de centrale as die door het gebouw loopt komt het groen bijna naar binnen. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de helende werking die de natuur op ons heeft.

Ook buiten biedt het Meander MC een heel andere aanblik dan een doorsnee ziekenhuis. In samenhang met het gebouw is een landschapspark ontworpen dat de bijzondere ligging benadrukt.

Zelf ontdekken

Laat je uitnodigen door de natuur rondom en geniet van de groene ruimte.

Inhoudsontwikkeling en teksten: Manon Laterveer de Beer
Ontwerp en realisatie interactive: Kiss the Frog
In opdracht van: Gemeente Amersfoort (2014)
Interactieve landschapstafel in de hal van het Meander UMC (Amersfoort)
Interactieve landschapstafel in de hal van het Meander UMC (Amersfoort)
Terug