Boek: Het nieuwe Naturalis
Foto: Manon Laterveer - de Beer Impressie uit het boek 'Het nieuwe Naturalis': fragment uit het interview met architect Michiel Riedijk en Naturalis directeur Edwin van Huis

Een gebouw dat verbindt

Architect Michiel Riedijk heeft er een passend woord voor: 'ensemble'. Het nieuwe Naturalis staat in het teken van samenhang. De centrale hal met daarboven de markante glaskroon, is de plek die de oudbouw en de nieuwbouw met elkaar verbindt. In een zee van licht, dat van alle kanten binnenstroomt, komen alle functionele ruimtes uit op het atrium; collectie, onderzoek en museum. Hier vinden ontmoetingen plaats tussen medewerkers, wetenschappers, families en schoolklassen. 'Geweldig,' vindt directeur Edwin van Huis. 'Iedereen die hier werkt beseft zo voor wie we het doen.'

Het kleurrijke koffietafelboek 'Het nieuwe Naturalis' is opgebouwd uit drie delen:
  • Een gebouw dat verbindt: met het achterliggende gedachtegoed van de vernieuwing;
  • De bouw in beeld: een fotoreportage van de nieuwbouw en renovatie;
  • Alles onder één dak: een overzicht van alle functies van Naturalis - collectie, onderzoek en museum - die voor het eerst sinds de 200-jarige geschiedenis van het instituut in één gebouw zijn samengebracht.
Blue Imprint stelde de teksten samen en was medeverantwoordelijk voor de redactie.

Naturalis Biodiversity Center
Foto: Manon Laterveer - de Beer
Terug